lördag 8 februari 2014

Black bean falafel

Ja, jag vet, lite fånigt med engelskt namn. Men svartbönsfalafel lät inte värst bra heller...
Smeten blev inte så vacker, men det blev riktigt gott efter att de stekts.

Black bean falafel
1 paket färdigkokta svarta bönor
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk fryst hackad persilja
½ dl havregryn
½ msk balsamicovinäger
spiskummin
chili explosion
salt
peppar
2 msk olja

Blanda alla ingredienser i en bunke och kör snabbt med stavmixer, så det blir en grov smet. Om den känns för rinnig, blanda i lite mer havregryn.
Man kan förstås fritera dessa, men det är ju så mycket meck med det. Hetta i stället upp oljan i en stekpanna. Ganska varmt ska det vara.När jag stekte de första hade jag lite för kall olja och då absorberades den av smeten i stället.

Jag serverade dessa med strimlad kinakål, gurka, mangold, soltorkad tomat, en BBQ-sås och en vitlökssås.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar