söndag 20 april 2014

Aioli på rostad vitlök

07:56 Posted by Fred No comments
Provade att göra aioli med rostad vitlök istället för färsk. Blev en riktigt rund och fin smak på den. Vi åt den till räkor, men kan tänka mig att den gör sig väldigt bra till grillat.

Aioli med rostad vitlök
2 vitlöksklyftor
2-3 dl neutral olja
2 äggulor
salt & peppar
lite vitvinsvinäger eller citron

Börja med att sätta in vitlöksklyftorna i ugnen tills de blir mjuka. Lagar man nåt i ugnen dagen innan man ska äta sin aioli, kan man ju göra det samtidigt.

Lägg fram ägg och vitlök i tid, så de får samma temp. Börja sen med att pressa vitlöken ned i en bunke och lägg i äggulorna. Vispa en stund tills det blivit lite fluffigt. Börja den droppa i olja, och fortsätt sen med att hälla i en tunn stråle. Häll i olja tills aiolin känns lagom tjock. Smaka av med salt och peppar. Känns den lite tung, så kan man lätta upp den med lite vinäger eller pressad citron.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar