Misosoppa med pocherad lax
600 g färsk laxfilé med skinn
0,75 L fiskbuljong
2-3 msk misopasta
2 pak chow/kinakål
1-2 chilifrukter
3 cm ingefära
1 färsk broccoli
små färska champinioner
1 tsk sesamolja
skal från ½ lime
1 msk hackad persilja
Börja med att dela bladen från stjälkarna på kinakålet, lägg ihop bladen, rulla dem och strimla dem. Skär tunna stavar av stjälkarna. Skär mindre bitar av broccolin. Skiva champinionerna tunnt. Skala och skiva ingefäran tunnt. Skiva chilin, behåll kärnorna för lite extra sting.
Blanda buljong och misopasta i en panna. Låt det koka upp. Häll ner ingefära, limeskal och chili. Lägg ned laxifléerna med skinnsidan nedåt. Låt det sjuda i 10-12 minuter. Ta upp laxen försiktigt och lägg åt sidan. Koka upp buljongen och blanda sen ned broccoli, kinakål och champinioner. Låt det koka 2-3 minuter. Under tiden smörjer man soppskålarna med sesamolja, plockar isär laxen och lägger den i botten på skålarna. Sen lägger man grönsakerna ovanpå och häller över den goda buljongen. Klart!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar