tisdag 10 december 2013

Krämig pastagratäng med salami & tomat

Rätt så snabblagad rätt om man ser till att göra lite grejer parallellt. Barnen tyckte det var en toppenrätt också!
Krämig pastagratäng
300 g pasta, gärna flerfärgad och fullkorn
100 g salami, tex vitlökssalami
1 gul lök
10-12 cocktailtomater
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att dra igång pastan. Medan den kokar skär du salamin i tärningar, hackar löken och delar tomaterna. Fräs löken i lite smör och blanda sen i salamin. Låt den fräsa tills fettet i den börjar smälta och trivas tillsammans med löken. Blanda grädde och creme fraiche i en kastrull och låt det koka upp. Ta av från värmen och rör ned osten, salta och peppra. När pastan är klar häller du ned den i en gratängform, blandar ned först lök- och salamiblandningen och sen ostblandningen. Lägg ut tomathalvorna lite snitsigt ovanpå röran och strö över lite ost. Skjutsa in formen i ugnen och gratinera i ca 15 minuter tills gratängen fått lite färg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar