Spenattortillas (ger 5-6 tortillas)
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk rapsolja
65 g bladspenat
1 dl varm mjölk
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olja och rör om tills det blivit lite kornigt (inte så stora klumpar). Ställ åt sidan.
Lägg spenaten i en mixer och häll över den varma mjölken. Mixa tills blandningen blivit en vätska.
Blanda ned vätskan i mjölblandningen och blanda till en deg. Känns degen kladdig, tillsätt lite mjöl.
Lägg degen i en plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.
Forma degen till bollar, stora som golfbollar och låt dem ligga under folien, medan du jobbar vidare med dem, så de inte torkar.
Hetta upp en stekpanna och rulla ut den första bollen till en tortilla på mjölat bakbord. Stek bröden ca 30 sekunder på var sida. Jag hann med att kavla en tortilla medan en var i pannan.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar