Cubanos (till 2-3 personer)
1 baguette
2 stora skivor fläskkarré, ugnsbakade, se nedan, och tunnt skivade
6 st stora skivor rökt skinka, typ emilskinka
smörgåsgurka
god hårdost
senap, jag använde senap med mango och habanero
flytande margarin
Dela baguetten i 6 delar på längden och dela dem på mitten. Bred senap på båda sidorna. Lägg på skinkan på bottenbiten, lägg sen på karré, redigt med ost och smörgåsgurka. Lägg på locken. Bred på flytande margarin på båda sidor och stoppa i smörgåsgrill eller våffeljärn. Ta ut när osten har smält ordentligt och bröden fått fin färg.
Servera med en god sallad.
Fläskkarré á la Roy Choi
2 stora skivor fläskkarré
½ citron, saft och zest
1 lime, saft och zest
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
salt & peppar
Sätt ugnen på 175 °C. Blanda alla ingredienser i en ugnsform. Lägg i karrén och massera in marinaden lite. Gärna till tonerna av compay segundo. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 85 °C. Ta ut och skiva tunnt.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar