tisdag 8 oktober 2013

Limelax med tomatquinoa & honungssås

18:27 Posted by Fred , , No comments
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Tomatquinoan hade jag tänkt mig som en ganska fluffig och ljus skapelse med inslag av tomat. Den såg mer ut som en vegetarisk steak tartar. Men jäklans gott blev det i alla fall.
Limelax
4 st laxfiléer av inplastad sort
1 st lime, saft och skal
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad basilika, färsk eller fryst
salt

Blanda ingredienserna till marinaden och smaka av med salt. Lägg laxfiléerna i marinad och låt marinera åtminstone en timme.
Skulle gissa att det är ännu godare att grilla laxen, men vardagen kom i vägen, så det blev 10-15 minuter i ugnen på 200°C.

Tomatquinoa
2 dl quinoa
1 paket krossade tomater (500g)
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
½ msk torkad oregano
½ dl hackad basilika
1 msk paprikapulver
en gnutta gurkmeja
lite socker

Blanda alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka ca 30 minuter, tills all vätska absorberats av quinoan. Smaka av med socker halvvägs, så inte de krossade tomaterna är för syrliga.

Honungssås
2 dl creme fraiche
1-2 msk flytande honung
salt

Blanda och smaka av med honung och salt tills det smakar gott.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar