Limelax
4 st laxfiléer av inplastad sort
1 st lime, saft och skal
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad basilika, färsk eller fryst
salt
Blanda ingredienserna till marinaden och smaka av med salt. Lägg laxfiléerna i marinad och låt marinera åtminstone en timme.
Skulle gissa att det är ännu godare att grilla laxen, men vardagen kom i vägen, så det blev 10-15 minuter i ugnen på 200°C.
Tomatquinoa
2 dl quinoa
1 paket krossade tomater (500g)
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
½ msk torkad oregano
½ dl hackad basilika
1 msk paprikapulver
en gnutta gurkmeja
lite socker
Blanda alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka ca 30 minuter, tills all vätska absorberats av quinoan. Smaka av med socker halvvägs, så inte de krossade tomaterna är för syrliga.
Honungssås
2 dl creme fraiche
1-2 msk flytande honung
salt
Blanda och smaka av med honung och salt tills det smakar gott.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar