fredag 11 oktober 2013

Chipsgratäng och Whiskey sour

22:37 Posted by Fred , No comments
Chipsgratäng var det ett tag sen jag hörde talas om, men det har burit emot att prova. Det lät liksom inte så gott. Men ändå var jag nyfiken. Det var faktiskt inte alls dumt. Snabblagat dessutom!

Whiskey sour hörde jag talas om i eftermiddags och var lite skeptisk till även denna. Men det var sjukt gott!
Chipsgratäng
4-5 skivor lövbiff
1 purjolök
200 g grillchips
4-5 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 msk paprikapulver
salt & peppar
riven ost

Börja med att strimla lövbiffen och salta och peppra den. Bryn snabbt i het stekpanna och sprid sedan i botten av en form. Fräs purjolöken i lite smör och strö den över lövbiffen. Sprid ut chipsen över. Blanda grädde, creme fraiche och kryddor och häll det över chipsen. Avsluta med att strö riven ost på alltihop.
Skjuts in i ugnen på 175 °C i en dryg halvtimme tills gratängen är lagomt snygg.
Servera med en frisk sallad.


Whiskey sour
4-5 cl whiskey, ej rökig sort.
1 msk socker
trekvarts dl färsk citron- eller limejuice

Häll allt i en shaker eller en glasburk, eller nåt annat som håller tätt när man skakar. Skaka!
Häll i glas över en isbit eller två.. Njut!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar