onsdag 2 oktober 2013

Sallad med marinerade sojabönor, stekt fläsk och chevrékräm

09:07 Posted by Fred , No comments
Ibland har man planerat sin middag in i minsta detalj, när man kommer hem efter dagishämtningen. Andra dagar, som idag, är planen ytterst vag. Min tanke på vägen hem var "vi har sojabönor hemma". Och där slutade planen.
Efter lite botaniserande i kylskåp och skafferi, blev det följande rätt.


Marinerade sojabönor
Ett paket frysta sojabönor (250g)
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
1 dl bulgur
1 msk hackad chili
½ dl olivolja
1 skvätt citronjuice
salt & peppar


Har du inte färdigkokt bulgur som ligger och skräpar, koka den först. Blanda sen alltihop och låt stå så länge som hungern/stressen tillåter för att marineras.


Chevrékräm
1½ dl naturell yoghurt (säkert godare med turkisk, men det fanns inte här hemma)
150 g chevré (Chevroux är enkelt om man ska bland med nåt)
lite lite honung
salt & peppar





Blanda alltihop, smaka av med salt, peppar och lite honung

Salladsingredienser
Bogfläsk tex
Ruccola
Tomat
Rödlök
Tjae, salladsgrejer

Jag serverade med lite blandad sallad i botten på ett fat, sen sojabönor och fläsk uppepå. Gött!




0 kommentarer:

Skicka en kommentar