Efter lite botaniserande i kylskåp och skafferi, blev det följande rätt.

Ett paket frysta sojabönor (250g)
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
1 dl bulgur
1 msk hackad chili
½ dl olivolja
1 skvätt citronjuice
salt & peppar
Har du inte färdigkokt bulgur som ligger och skräpar, koka den först. Blanda sen alltihop och låt stå så länge som hungern/stressen tillåter för att marineras.

Chevrékräm
1½ dl naturell yoghurt (säkert godare med turkisk, men det fanns inte här hemma)
150 g chevré (Chevroux är enkelt om man ska bland med nåt)
lite lite honung
salt & peppar
Blanda alltihop, smaka av med salt, peppar och lite honung
Salladsingredienser
Bogfläsk tex
Ruccola
Tomat
Rödlök
Tjae, salladsgrejer
Jag serverade med lite blandad sallad i botten på ett fat, sen sojabönor och fläsk uppepå. Gött!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar