Sesammarinerad fläskkarré
5-600g fläskkarré i bit
1 msk sesamolja
1 msk soja
peppar
Skär karrén i tunna skivor. Blanda marinaden och stryk på den på karrén. Låt det stå och marineras medan du lagar allt annat.
Kimchi
½ huvud isbergssallad
3 salladslökar
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk olja
1 dl kokhett vatten
1 tsk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
Strimla isbergssallad och salladslök tunt. Riv moroten, vitlöken och ingefäran.Blanda alla ingredienser och låt det stå minst 15 minuter.
Tillbehör
Ris
böngroddar (ca 150 g)
Bladspenat (en halv påse)
Koka riset.
Fräs böngroddar i lite olja och blanda ned spenaten. Ta upp och lägg åt sidan.
Stek köttet snabbt på varje sida. Ta upp och skär i mindre bitar.
Smörj tallrikarna med sesamolja. Bygg sen ett "torn". Börja med ris i botten, lägg på kimchi, sen böngroddarna och toppa med köttet.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar