Vi är tre familjer som brukar träffas för att äta tapas, eller snarare plockmat tillsammans. Varje familj tar med några rätter. En av rätterna som vi gjorde denna gång var denna enkla fläskfilé, som med fördel kan förberedas redan dagen innan.
Kallskuren fläskfilé med balsamicomarinad
2 st fläskfiléer
Marinad 1
2 vitlöksklyftor, pressade
olivolja
salt & peppar
Marinad 2
½ dl olivolja
½ dl balsamico
½ dl honung
½ tsk salt
rejält med nymalen svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl finhackad färsk timjan
Stryk på marinaden och sätt in fläskfilén i ugnen på 150° och stek den tills en innertemp på 65° uppnåtts.Blanda under tiden den andra marinaden. Låt filén vila 10 minuter. Skär sen filén i lagom tunna skivor och lägg den i en burk eller form med lock. Häll över marinaden och låt stå minst 4 timmar, men helst över natten
0 kommentarer:
Skicka en kommentar