torsdag 27 november 2014

Squids i vitlök och persilja

21:15 Posted by Fred , No comments
Bläckfisk är underskattat i Sverige. Dessutom lite klurigt att hitta i vanliga affärer. Men jag var in i en orientalisk butik i stan igår och hittade små färdigrensade bläckfiskar med ben. Riktig lycka!

Squids i vitlök och persilja
400 g små bläckfiskar med ben
1 + 1 msk olivolja
1 msk hackad färsk persilja
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk brödsmulor
1 torkad piri-piri, smulad
lite lite torkad timjan
1 msk äppelcidervinäger
salt & peppar

Lägg bläckfisken i en skål, häll på olivolja och salta och peppra. Blanda om. Blanda brödsmulor, vitlök och persilja. Hetta upp en gjutjärnspanna och lägg i bläckfisken. Rör om hela tiden. När bläckfisken ger ifrån sig vätska och får lite färg, blanda i brödsmulorna och låt dem få lite färg.
Lägg upp bläckfisken i en skål och häll på olivolja och äppelcidervinäger. Krydda med piri-piri och lite lite timjan.

Servera med lite sallad, aioli och ett gott bröd. De funkar även som tapasrätt eller på en sallad. De går att förbereda tidigare och ätas kalla också.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar