onsdag 13 november 2013

Spätzle med svamp och brysselkål

16:05 Posted by Fred , No comments
Det har varit tyst här ett tag. Jag vet. Har varit på resande fot och har inte fått tummen ur att uppdatera efter dessa restaurangbesök och annat. Det kommer. Pö om pö. Men vi börjar med snabbmat på hemmaplan.

Spätzle
2½-3 dl mjöl
½tsk salt
4 ägg

Koka upp rejält med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Blanda alla ingredienser till en slät smet, som är lite trögflytande. Pressa smeten med potatispress direkt ned i det kokande vattnet. Låt koka i ungefär en minut och fiska sedan upp korvarna med en hålslev.

Svamp- och brysselkålsfräs
Champinioner
Trattkantareller
½ röd lök hackad
smör att steka i
rensad och halverad brysselkål
grovriven parmesan
hackad gräslök

Fräs löken i en rejäl klick smör tills den blir lite mjuk. Häll sedan i svampen och stek den ett tag. Blanda ned brysselkål och låt det steka med tills allt fått fin färg. Blanda i spätzlen och fräs tills spätzlen blivit lite brynt. Häll över den rivna parmesanen och den hackade gräslöken. Klart!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar