Spätzle
2½-3 dl mjöl
½tsk salt
4 ägg
Koka upp rejält med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Blanda alla ingredienser till en slät smet, som är lite trögflytande. Pressa smeten med potatispress direkt ned i det kokande vattnet. Låt koka i ungefär en minut och fiska sedan upp korvarna med en hålslev.
Svamp- och brysselkålsfräs
Champinioner
Trattkantareller
½ röd lök hackad
smör att steka i
rensad och halverad brysselkål
grovriven parmesan
hackad gräslök
Fräs löken i en rejäl klick smör tills den blir lite mjuk. Häll sedan i svampen och stek den ett tag. Blanda ned brysselkål och låt det steka med tills allt fått fin färg. Blanda i spätzlen och fräs tills spätzlen blivit lite brynt. Häll över den rivna parmesanen och den hackade gräslöken. Klart!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar