Kålpudding
½ vitkålshuvud
1 schalottenlök
3-4 hela stjärnanis
2-3 msk sirap
smör
400g köttfärs
1 vitlöksklyfta
2 msk konc oxfond
2½ dl vatten
salt
peppar
Sätt ugnen på 175 °C. Börja med att skära bort roten på vitkålen. Skär sedan vitkålen i småbitar. SKala och skiva löken tunnt. Smält smör i en stekpanna och lägg i stjärnanisen. Rör runt den en liten stund för att ge smak till smöret. Häll i kålet och löken och fräs en stund. Plocka upp stjärnanisen, häll på sirap och ta av från värmen. Blanda köttfärs, pressad vitlök, fond och vatten. Salta och peppra.
Lägg häften av vitkålen i en ugnsform, bred på köttfärsen ovanpå och avsluta med resten av vitkålen över. Grädda i ugn i ca 45 minuter.
Servera med potatismos, lingon och en sallad.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar