lördag 25 januari 2014

Musslor med vitlök / Mexilhões com alho

08:00 Posted by Fred , , No comments
Är det nåt portugiserna är riktigt bra på i matväg, så är det skaldjur. Det här smakade precis som jag minns att det smakade på ett hak vid torget i Aveiro, Servera med riktigt mycket skivad baguett att suga upp den smaskiga såsen med, Receptet räcker till två personer, eller en som är riktigt sugen på musslor!
Mexilhões com alho
1 nät musslor (blåmusslor eller ännu hellre hjärtmusslor)
50 g smör
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 kruka koriander
saften av en citron
flingsalt

Börja med att putsa musslorna. Dela citronen, skala och skiva vitlöken tunnt och hacka koriandern. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i smöret och låt det smälta. Rör ned vitlöken och låt det steka typ en halv minut. Den ska inte brännas. Häll i musslorna och rör om snabbt för att få på smörblandningen. Lägg på lock och skaka stekpannan lite ibland. När musslorna öppnat sig, pressar man över citronen och häller på koriandern och flingsalt. Rör om snabbt och häll upp musslor och sås i skål

0 kommentarer:

Skicka en kommentar