Den här rätten är väldigt snabblagad och enkel.
Brysselkål med bog och parmesan.
500 g färsk brysselkål
500 g bog eller annat fläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grovt riven parmesan
1 klick smör
peppar
citronjuice
chiliflakes
Börja med att ansa kålen lite. Ta bort ytterblad, som ser tråkiga ut. Koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten, så de blir lite lite mjukare. Jag föredrar när de är ganska hårda.Häll av vattnet och dela kålen.
Tärna bogen, hacka lök och vitlök. Stek bog, lök och vitlök i lite smör tills de fått lite färg och löken mjuknat . Blanda ned kål, lite lite chiliflakes och lite peppar. Stek under omrörning tills kålen fått lite färg. Rör ned lite citronjuice och ta av från värmen. Strö över parmesanen.
Servera med majonnäs och en stark senap.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar