söndag 23 november 2014

Brysselkål med bog och parmesan

19:04 Posted by Fred No comments
Brysselkål är väldigt gott, tycker jag. Dessutom är det en riktigt bra grönsak så här på vinterhalvåret.
Den här rätten är väldigt snabblagad och enkel.

Brysselkål med bog och parmesan.
500 g färsk brysselkål
500 g bog eller annat fläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grovt riven parmesan
1 klick smör
peppar
citronjuice
chiliflakes

Börja med att ansa kålen lite. Ta bort ytterblad, som ser tråkiga ut. Koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten, så de blir lite lite mjukare. Jag föredrar när de är ganska hårda.Häll av vattnet och dela kålen.
Tärna bogen, hacka lök och vitlök. Stek bog, lök och vitlök i lite smör tills de fått lite färg och löken mjuknat . Blanda ned kål, lite lite chiliflakes och lite peppar. Stek under omrörning tills kålen fått lite färg. Rör ned lite citronjuice och ta av från värmen. Strö över parmesanen.
Servera med majonnäs och en stark senap.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar