Det är lite pyssel med det och man behöver en köttkvarn. Det funkar med en gammal hederlig manuell köttkvarn, men ärligt talat är det fasen inte smidigt!
En bra guide för grunderna finns på Salsus.
Kycklingkorv med soltorkad tomat
700g kycklinglårfilé
1 gul lök
60g soltorkad tomat
1 tsk korianderfrön
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
½ tsk timjan
½ tsk salt
fjälster
Börja med att lägga fjälstret i blöt. Låt det ligga 15 minuter, byt vatten och låt det ligga i 15 till. Skölj igenom det ordenligt. Lägg soltorkade tomater i blöt under tiden i ca 15 minuter också. Skala och skär löken i mindre klyftor.
Sätt en 5-6 mm hålskiva i köttkvarnen och mal löken och de soltorkade tomaterna först. Samla upp i en väl rengjord bunke. Mal kycklingköttet och blanda med övriga ingredienser. Provstek en klick för att smaka av färsen. När det smakar bra, trär man upp fjälstret på korvhornet och fyller det med färsen. Jag tycker det är enklast att fylla en enda lång korv på en gång och den snurra till korvar efteråt.
Söt senapssås
1 dl majonnäs
2 tsk stark senap
2 tsk honung
½ tsk citronjuice
salt
Blanda allt och smaka av.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar