Jag gjorde härom veckan en mycket intensiv resa till Brasilien. 3 nätter i Visconde de Mauá och 4 nätter i São Paulo. Tänkte skriva en kort resumé ur ett matperspektiv.
Visconde de Mauá ligger i bergen mellan Rio och São Paulo och består av tre byar. Maromba, ett gammalt hippiekollektiv som överlevt sen 60-talet, Mauá som är huvudbyn för de bofasta och Maringá, där jag bodde, som är en by fullsmockad med restauranger och hotell.
Byn ligger på ca 1200 meters höjd och håller blanda annat en gourmetfestival varje år. Årligen återkommer också Temporada da truta, alltså forellsäsongen.
Bilden gör väl inte maten riktigt rättvisa. För det här var ruskigt gott. En forell i en spenatsås, som serverades med ris. Restaurangen var Trattoria Mamma Mia. En liten restaurang med (inte så förvånande, kanske) italiensk mat som specialitet. Uteserveringen låg precis på stranden till en passerande fors.
Mauro Jr är en restaurang omskriven i flertalet brasilianska matguider. Och på goda grunder, om man utgår ifrån maten jag fick mig till livs där.Till förrätt valde jag en Linguiça de Filet Mignon med en paprikasås och en tapenade. Till huvudrätt valde jag Magret de canard, peito de pato com laranja e mel com risoto de funghi, alltså ankbröst med apelsin och honung och en svamprisotto. Fantastiskt gott kött och en fin risotto.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar