torsdag 28 november 2013

Pluras kycklingschnitzel med ruccolaaioli & rostade grönsaker

22:31 Posted by Fred , No comments
Glömde dessvärre att fota detta. Men jäkligt gott blev det i alla fall.

Minns inte vart jag såg receptet, men det var så enkelt, så jag behövde inte kolla efter heller. Plura är lite av en husgud för mig. Pluras kök Spanien är bland det bästa som sänts i televisionen :-)

Kycklingschnitzel
4 kycklingfiléer
Någon matsked hackad rosmarin
olivolja
salt&peppar

Stoppa en filé i taget i en bärkasse av plast. Banka den platt med en liten stekpanna eller nåt annat tungt. Gnid in filéerna med oljan, salt och peppar. strö över rosmarin. Stek i torr panna, när grönsakerna och såsen är klara.

Ruccolaaioli
Aiolibas se recept här
Smaksätt med hackad ruccola och dijon eller annan stark senap

Åt en liknande sås i Brasilien och blev lite såld. Passar väldigt bra med ruccola i aiolin.

Rostade grönsaker
Potatis
Morot
Lök
Broccoli

Klyfta, eller på annat sätt, dela grönsakerna. Häll på olja, flytande margarin, salt och peppar och rör om ordentligt. Ställ in i ugnen på 225 grader. Rör om lite då och då.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar