fredag 15 november 2013

Kycklingnuggets till fredagsmyset

Här kommer lite snabbmat, som går att göra både barnvänligt och riktigt kryddstarkt och gott. Vad det är i nuggets man köper på snabbmatshak eller i frysdisken vågar jag inte ens drömma om. Men helt säkert är att det går så fort att göra egna att det inte finns någon som helst anledning till att köpa dem!
Nuggets (4 port)
4 kycklingfiléer
1 ägg
1 msk citronjuice
4 dl ströbröd
smör och neutral olja att steka i

Förslag på kryddor:
salt
peppar
chiliflakes
dill
basilika
riven parmesan

Blanda ägget och citronjuicen. Blanda ströbrödet med de valda kryddorna i ett fat. Jag körde med salt, peppar och chiliflakes. Dela kycklingen i lagoma tuggbitar. Inte för stora, då man inte vill bränna paneringen. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Doppa kycklingbitarna i äggblandningen och panera med ströbrödsblandningen. Stek dem tills de fått fin färg.

Servera med några goda dipper, lite aioli, grönsaksstavar eller pommes.

Passar på att lägga in en produktdiss här. Rose kycklingbröst borde kallas kycklingslamsor. Jag hade varit mäkta upprörd, om jag inte redan bestämt mig för att göra nuggets. För de där slamsorna skulle det inte ha gått att göra annat med...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar