lördag 21 december 2013

Chorizo och potatis i rödvin

23:43 Posted by Fred , No comments
Här kommer en mustig rätt, så här på höstkanten. För det är väl höst ute nu? En tanke som kom när vi satt och åt var att man skulle kunna göra en tapasrätt av denna genom att tärna potatisen och chorizon och servera i små portioner. Det ska vara spansk chorizo till detta. Inte grillkorv med namnet chorizo. Jag hittade inga vanliga spanska chorizos när jag handlade, så jag använde mig av en bit chorizosalami istället. 
Chorizo och potatis i rödvin
150 g chorizo
4-5 potatisar
1½-2 dl rödvin
persilja
olivolja

Skiva chorizon om du har vanlig chorizo, jag skar stavar istället. Skala potatisen och skiva i centimetertjocka skivor. Bryn potatisen i olivolja i en stekpanna. Ta upp dem och bryn chorizon. Blanda ned potatisen och häll på vinet, så det täcker till hälften ungefär. Låt koka i 12-15 minuter. Strö på hackad persilja vid servering.
halvvägs in i ätandet la vi till sharonfrukt vilket var gott till, liksom lite skivad baguette och en grönsallad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar