Smördegspinnar
2 smördegsplattor
flinsalt
rosmarin
ägg
Sätt ugnen på 200 °C. Lägg fram smördegsplattorna en liten stund, så de blir lite mjukare. Skär dem i 2 cm tjocka stavar. Rulla dessa så de formar små rundstavar. Rulla dem sen i rosmarin och flinsalt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp ägget lite lätt och pensla stavarna. Sätt in dem i ugnen i ca 5 minuter tills de fått lite färg.
Smördegssnurror med mango chutney och ost
2 smördegsplattor
Mango chutney
Riven ost
Sätt ugnen på 200 °C. Kavla ut smördegsplattorna, så de blir fyrkantiga. Bred på rejält med en stark mango chutney och strö sedan på osten. Rulla ihop till rullar och skär till fingertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och skjutsa in dem i ugnen. Ta ut dem när osten bubblat upp och fått lite färg.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar