Serranolindad marulk
2 marulksfiléer
½ burk soltorkade tomater
2 msk hackad basilika
1 msk balsamico
1 msk olja
6-8 skivor serranoskinka
Sätt ugnen på 200 °C. Lägg i de soltorkade tomaterna med ungefär hälften av oljan i burken, basilikan och balsamico i en mixer och kör till en tjock sörja. Blanda med olja tills den känns smidig nog för att vara bredbar.
Lägg ut serranoskivorna lite överlappande och bred på ört- och tomatröran. Lägg en filé i ena ändan och salta och peppra. Rulla ihop till en rulle och lägg i oljad form. Stek i ugn tills innertemperaturen är 52 °C.
Pressad potatis
6-8 potatisar
½ dl riven ost
Smör
Salt & peppar
Koka potatisen. Pressa den när den är klar och rör i smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Sista-minuten-sås
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
Pressa vitlöken i creme fraichen. Smaka av med salt & peppar.
Servera allt med en god sallad.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar