söndag 1 december 2013

Serranolindad marulk med pressad potatis

19:44 Posted by Fred , No comments
Det här är första gången jag lagar marulk. Har ätit det en hel del och tycker det är grymt gott. Men det har aldrig blivit av att köpa hem marulk. Med en stektermometer i fisken var det väldigt lätt att få till ett bra resultat.
Serranolindad marulk
2 marulksfiléer
½ burk soltorkade tomater
2 msk hackad basilika
1 msk balsamico
1 msk olja
6-8 skivor serranoskinka

Sätt ugnen på 200 °C. Lägg i de soltorkade tomaterna med ungefär hälften av oljan i burken, basilikan och balsamico i en mixer och kör till en tjock sörja. Blanda med olja tills den känns smidig nog för att vara bredbar.
Lägg ut serranoskivorna lite överlappande och bred på ört- och tomatröran. Lägg en filé i ena ändan och salta och peppra. Rulla ihop till en rulle och lägg i oljad form. Stek i ugn tills innertemperaturen är 52 °C.

Pressad potatis
6-8 potatisar
½ dl riven ost
Smör
Salt & peppar

Koka potatisen. Pressa den när den är klar och rör i smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Sista-minuten-sås
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Pressa vitlöken i creme fraichen. Smaka av med salt & peppar.

Servera allt med en god sallad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar