Jag blev lite inspirerad av avsnittet från Sugar Shack i Niklas mat, där de såg ut att bränna av det mesta med en gasbrännare. Tänkte att det skulle vara gott med en knaprig yta på lax. Och det var det!
Karamellierad lax4 laxfiléer
olivolja
citronpeppar
salt
strösocker eller råsocker
Sätt ugnen på 175° C. Gnid in laxfiléerna med olivoljan och krydda med citronpeppar och salt. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills de är klara. Gör under tiden röstin. När laxen är klar, strö över socker och bränn av med gasbrännare tills det blivit en fin yta.
Äppelrösti
6-8 potatisar, helst mjölig sort
2 äpplen
1 gul lök
lite lite vetemjöl
salt & peppar
Skala och riv potatisen grovt. Riv även äpplena och löken grovt. Lägg i durkslag eller en handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda och salta och peppra. Forma till kakor och strö över lite mjöl. Stek i smör.
Vi serverade detta med en köpes remouladsås och en enkel sallad.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar