Pão recheado
Pizzadeg till två plåtar. (Jag gjorde dubbel sats när vi bakade pizza i lördags och sparade hälften i kylen tills idag.)
ca 400g hackad spenat
2 paket bacon
2 vitlöksklyftor, hackade
1 dl riven ost
1 morot, grovt riven
olivolja
torkad oregano
Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att skära baconen i ca 2 cm bitar. Stek baconen tills de fått lite färg, blanda sen ned spenaten och låt den fräsa med en liten stund. Kavla ut degen, så den blir lika lång som en plåt. Skär flikar i sidorna på degen, se bilden nedan.
Lägg på bacon och spenat. Strö över hackad vitlök, riven morot och lite torkad oregano. Stör över osten och fläta degen över alltihop. Sätt in i ugnen i ca 30-35 minuter.
Vi åt denna med en enkel sallad av rivna morötter och delade clementiner.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar