måndag 16 september 2013

Fördrink med crustader

08:45 Posted by Fred , No comments
I helgen var det party hos några grannar, som ska dra utomlands över vintern. Maskerad med USA-tema och en hel massa folk. Vi var 10 par från Sjöboviken som var bjudna. Vi träffades hos oss före för en fördrink. Då sambon jobbade på dagen och barnen skulle skjutsas till mormor och morfar, behövdes något snabbfixat att bjuda på när 20 pers ska tugga lite. Det fick bli Kir royale och några riktigt snabba krustader.

Note to self: Kom ihåg att ta bilder när man är klar också!

Kir royale
ett snapsglas Körsbärslikör
mousserande vin

En mycket enkel drink att göra till många. Man häller ett snapsglas med körsbärslikör i botten på champagneglasen och fyller på med det mousserande efteråt. Jag förberedde glasen med körsbärslikör innan folk dök upp och fyllde på med mousserande allt eftersom de ramlade in.

Krustader med chevré och hjortronsylt
24 minicrustader
ca 200g chevré
hjortronsylt

Riktigt enkelt, bara kapa upp chevré i bitar som passar i crustaden och klicka över hjortronsylten. In i ugnen på 175 °C i sisådär 10 minuter.

Krustader med parmensan och rosmarin
24 minicrustader
parmesan
Hackad färsk rosmarin

Lika enkel. Riv parmensan och proppa i crustaderan med den och rosmarinen. In i ugnen tillsammans med de andra crustaderna.



0 kommentarer:

Skicka en kommentar