Jaha, tänker ni. Carbonara, kolarhustruns pasta. Det var ju innovativt!
Men det är just det som är min poäng! Carbonara vill jag inte ha innovativt. Allt för ofta får man en Carbonara på nåt lunchhak, som är nån form av gräddsås med bacon. Ibland burkchampinioner och allt möjligt jox. Här kommer en Carbonara som Jag vill ha den.
Ingredienser
Spaghetti
sidådär 150g sidfläsk eller bog
ett ägg
sisådär 100g parmesan eller annan lagrad ost
nymalen svartpeppar. Massor
Börja med att tärna sidfläsket i lagom tuggiga bitar. Dra igång pastan och börja steka sidfläsket. Medan det är igång, knäcker man ett ägg och häller det i ett stort glas. Typ ölglas. Häll ned osten och dra en hel massa varv med pepparkvarnen. Blanda alltihop i glaset. När pastan är klart häll av vattnet i durkslaget och bland sedan snabbt ned sidfläsket och äggblandningen, medan pastan är varm.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar