Hösten 2003 bodde jag i Faro, Portugal. Där pluggade jag portugisiska och simmade för Louletano Desportos Clube. Några kvarter ifrån lägenheten som jag delade med fyra portugiser fanns Mr Frango. En kycklingrestaurang, som krängde grillade kycklingar i halster. Jag var något av en stammis där och klämde nog i snitt en kyckling i veckan. Igår blev jag ruskigt sugen på detta och försökte efterlikna smaken och känslan så gott det gick. Något halster har jag ju inte, och heller någon aning om hur man ska stycka kycklingen för att den ska passa den formfaktorn heller. Jag körde, som vanligt, på känn istället. Så här gjorde jag:

1 hel kyckling
marinad
olivolja
en rätt stor skvätt piri-pirisås
lite citronjuice
smörglaze
ca ½dl flytande margarin
rejält med chili explosion (färdig kryddblandning med kvarn, Santa maria)
flingsalt
Jag delade ryggen på kycklingen och vek upp den. skar lite vid låren och bröt ut dem. Sen fick kycklingen ligga några timmar i marinaden.
När grillen var redo, penslades kycklingen med smörglazen och grillades med indirekt grill.
Till detta serverades bulgur med smått tärnad morot och broccoli. En vitlökssås och piripirisås fick också vara med.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar